\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 59742 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Voor welke waarde van p heeft de afgeleide0 geen oploss Dit is mijn berekening om de afgeleide van (ln(4-x2))2 te berekenen: y=u2 met u=ln(4-x2) dy/dx=dy/du×du/dx=2u×afgeleide van ln(4-x2) zie berekening hieronder. y=lnu met u=4-x2 dy/dx=dy/du×du/dx=1/u×-2x=1/(4-x2)×-2x=-2x/(4-x2). Nu invullen bij die ander geeft: 2u×-2x/(4-x2)=2ln(4-x2)×-2x/(4-x2)=-4xln(4-x2)/(4-x2). klopt dat? Tess Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 27 juni 2009 Antwoord Beste Tess, Helemaal goed mvg, Tom td zaterdag 27 juni 2009 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Dit is mijn berekening om de afgeleide van (ln(4-x2))2 te berekenen: y=u2 met u=ln(4-x2) dy/dx=dy/du×du/dx=2u×afgeleide van ln(4-x2) zie berekening hieronder. y=lnu met u=4-x2 dy/dx=dy/du×du/dx=1/u×-2x=1/(4-x2)×-2x=-2x/(4-x2). Nu invullen bij die ander geeft: 2u×-2x/(4-x2)=2ln(4-x2)×-2x/(4-x2)=-4xln(4-x2)/(4-x2). klopt dat? Tess Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 27 juni 2009
Tess Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 27 juni 2009
Beste Tess, Helemaal goed mvg, Tom td zaterdag 27 juni 2009
td zaterdag 27 juni 2009
©2001-2024 WisFaq