Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Breuken

Wat is a? 2000/ax40=a/2x2,5

Anne v
Student hbo - maandag 15 juni 2009

Antwoord

Omdat je geen haakjes gebruikt, is het onduidelijk hoe je probleem er uitziet. Als ik lees wat er staat, dan komt het misschien neer op de volgende vergelijking:
2000/40a = a/2·2,5 ofwel
50/a = a/5
Dit los je dan op met het zogeheten 'kruislings vermenigvuldigen'.
Je krijgt a·a = 50·5 en daar weet je wel raad mee.

Als de opgave toch iets anders in elkaar zit, dan meld je je maar en denk er dan aan om wèl haakjes te plaatsen. In dit vak luistert dat nogal nauw!

MBL
maandag 15 juni 2009

 Re: Breuken 

©2001-2024 WisFaq