Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Formule voor Maximum

Uit een plaat van 3 meter lang en 25 cm breed moet een dakgoot gemaakt worden. De dakgoot gaat 3 meter lang worden. Wat is de formule voor de inhoud van de dakgoot bij een driehoek?

Ik heb het volgende:

AB=12,5cosa
BC=12,5sina

Oppervlakte: (12,5cosa+12,5sina)·300
Op de meest optimale hoek te berekenen moet ik differentieren. Maar dit lukt niet helemaal.
f'(-12,5sina+12,5cosa=0
Hoe moet ik nu verder?

Pieter
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 14 juni 2009

Antwoord

Uit -cos(a) + sin(a) = 0 volgt sin(a) = cos(a) en dus tan(a) = 1.
Los dit dus op.

MBL
zondag 14 juni 2009

 Re: Formule voor Maximum 

©2001-2024 WisFaq