Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vereenvoudigen wortels tot een bepaalde macht

Beste,

De volgende opgave kom ik niet uit.

(Ö4/3)5

Ik heb het kunnen vereenvoudigen tot 32/9´Ö3 door Ö45 = Ö1024 = 32 en Ö35 = 9´Ö3 te doen. Echter krijg ik het niet voor elkaar om verder te vereenvoudigen.

Weet u nog iets?

John
Iets anders - zaterdag 13 juni 2009

Antwoord

Ik neem dat het de bedoeling is om (Ö(4/3))5 te vereenvoudigen.

q59614img1.gif

Dus je was een eind op de goede weg.

WvR
zaterdag 13 juni 2009

 Re: Vereenvoudigen wortels tot een bepaalde macht 
 Re: Vereenvoudigen wortels tot een bepaalde macht 

©2001-2024 WisFaq