\require{AMSmath} Verhouding gulden snede De exacte waarde van de verhouding bij de gulden snede is:1:(1/2+1/2Ö5)Hoe wordt dat bewezen? marije Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - dinsdag 2 juni 2009 Antwoord Je kunt de gulden snede opvatten als verhoudingen van een lijstuk verdeeld in een groot en een klein stuk. Er geldt:kleinste stuk : grootste stuk = grootste stuk : hele lijnstukNeem je als lengte van het grootste stuk 'x' en de lengte van het kleinste stuk '1' dan is het hele lijnstuk gelijk aan 1+x. Er geldt: 1 x--- = ----- x x+1Kruislings vermenigvuldigen geeft:x2=x+1x2-x-1=0Oplossen met de ABC-formule of kwadraatafsplitsen geeft twee oplossingen. De positieve oplossing is gelijk aan f.Zou dat lukken? Anders maar weer vragen! Zie Phi WvR dinsdag 2 juni 2009 Re: Verhouding gulden snede ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
De exacte waarde van de verhouding bij de gulden snede is:1:(1/2+1/2Ö5)Hoe wordt dat bewezen? marije Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - dinsdag 2 juni 2009
marije Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - dinsdag 2 juni 2009
Je kunt de gulden snede opvatten als verhoudingen van een lijstuk verdeeld in een groot en een klein stuk. Er geldt:kleinste stuk : grootste stuk = grootste stuk : hele lijnstukNeem je als lengte van het grootste stuk 'x' en de lengte van het kleinste stuk '1' dan is het hele lijnstuk gelijk aan 1+x. Er geldt: 1 x--- = ----- x x+1Kruislings vermenigvuldigen geeft:x2=x+1x2-x-1=0Oplossen met de ABC-formule of kwadraatafsplitsen geeft twee oplossingen. De positieve oplossing is gelijk aan f.Zou dat lukken? Anders maar weer vragen! Zie Phi WvR dinsdag 2 juni 2009
1 x--- = ----- x x+1
Zie Phi
WvR dinsdag 2 juni 2009
©2001-2024 WisFaq