Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 59031 

Re: Zwaartepunt

NASCHRIFT: misschien voel je er nu toch voor, gewoon de formule toe te passen die je noemt, en die geldt voor omwentelingslichamen:
d = M/K = ò01 pxy2 dx / ò01 py2 dx, met y = x2.
Reken zelf na dat d = 5/6.


Ja, dit zou ik fijner vinden. van de eerste methode had ik nog nooit gehoord. alleen ik snap niet dat bij beide formules p wordt toegevoegd? ik had beide formules voor de omwentelingslichamen hetzelfde opgesteld alleen dan steeds zonder p.

Céline
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 3 mei 2009

Antwoord

Hallo, Céline.

Dat komt omdat de oppervlakte van een cirkel met straal y gelijk is aan
py2, dus wel degelijk met een p erin.
Je kunt de p natuurlijk in teller en noemer wegdelen, dat zal uw leraar wel gedaan hebben.

hr
zondag 3 mei 2009

 Re: Re: Zwaartepunt 

©2001-2024 WisFaq