Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Oplossen van goniometrische vergelijkingen

Hallo,
Ik loop tegen het volgende probleem aan:
cos2(2x)+cos(2x) = 0
cos(2x)·cos(2x .?.) = 0
ik heb geen idee wat ik op het vraagteken moeten invullen...
Misschien komt het omdat ik niet goed begrijp wat ik aan het doen ben, graag enige uitleg.
mvg.
Mathijs Suykerbuyk

Matthe
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 30 april 2009

Antwoord

Mattheus,
cos2(2x)+cos(2x)=cos(2x)(cos(2x)+1)=0 als cos2x=0 of cos2x=-1.
Dit moet wel lukken.

kn
donderdag 30 april 2009

 Re: Oplossen van goniometrische vergelijkingen 

©2001-2024 WisFaq