Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 59084 

Re: Re: Distrubutiefunctie voor het gooien met een dobbelsteen

De distributiefunctie is de som van alle kansen tot dat punt, dus F(7)=p(7)+p(6)+p(5)+p(4)+p(3)+p(2)+p(1)
Ik ga er dus vanuit dat je op de één of andere manier een functie moet bedenken. Daartoe zul je moeten uitgaan van een bepaalde verdeling, in mijn geval dacht ik een geometrische verdeling?? waarvoor dan geldt: (n boven k)p^k (1-p)^(n-k). Maar dan moet ik de kans op succes weten, die vervolgens weer afhankelijk is van het aantal worpen dat je doet. Kortom hoe kom ik daaraan???? F is hier dus de som van alle voorgaande kansen en niet alleen p(7).

Sandra
Student universiteit - dinsdag 21 april 2009

Antwoord

Sandra,
Het blijkt dus dat p(k)=de kans datin k worpen de som van de ogen voor het eerst groter is dan 6.De verdelingen die jij geeft zijn niet bruikbaar omdat de succeskans varieert.Hoe berekenen we b.v p(3)?Bepaal de uitkomsten waarbij na 2 worpen de som van de ogen kleiner is dan 7.Deze gebruik je voor de uitkomsten die gunstig zijn voor p(3).Zo vindt je dat p(3)=70/63.Verder zij eenvoudig te vinden p(7)= 6/6^7 en p(6)=35/6^6.Voor p(4) en p(5) is wat meer rekenwerk.Zo is p(4)=105/64 en p(5)=84/65.Verder zie je dat dan
F(7)=1, wat we al eerder bedacht hadden.

kn
woensdag 22 april 2009

©2001-2024 WisFaq