Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 59079 

Re: Distrubutiefunctie voor het gooien met een dobbelsteen

Die kans is 0 je gooit minimaal 7.

Maar bij de distributiefunctie moet ik alle kansen t/m 7 bij elkaar optellen dacht ik. En moet ik dus alle kansen t/m 7 weten, maar weet niet hoe ik dit moet doen.

Sandra
Student universiteit - maandag 20 april 2009

Antwoord

Sandra,Je hebt F(2) berekend en als ik het goed heb begrepen is
F(2)=kans dat in 2 worpen met een dobbelsteen de som van het aantal ogen groter is dan zes.Die heb je juist berekend.Dus F(7)=de kans dat in 7 worpen de som van het aantal ogen groter is dan 6. Nu F(7)=1.Als het anders is moet je aangeven hoe F(7) is gedefinieerd.

kn
maandag 20 april 2009

 Re: Re: Distrubutiefunctie voor het gooien met een dobbelsteen 

©2001-2024 WisFaq