Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 58993 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Keerpunten

Vergelijking:

-3a = -1/2$\pi$ + k ˇ 2$\pi$
als je voor k = -1 krijg je dus -2/5$\pi$ aan de rechterkant van de vergelijking. we hebben geleerd dat deze oplossing niet 'nuttig' is omdat het domein liep van [0;2$\pi$]. Ik vind het vervelend dat ik er verder ook niet meer van weet dan dit. Maar ik snap je uitleg wel. Ik leg 'm nog eens voor aan m'n docent ;)

Bedankt!

Céline
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 14 april 2009

Antwoord

Voor de laatste keer:
Het 'domein' waar je bij het oplssen van de vergelijking -3a=-1/2$\pi$+2k$\pi$ mee te maken hebt is het domein 0$<$a$<$1.
Als je dan k=0 neemt krijg je a=1/6$\pi$ en dat ligt nu juist tussen 0 en 1.

hk
dinsdag 14 april 2009

©2001-2024 WisFaq