Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 58980 

Re: Re: Re: Ruimtelijk figuur2

Op dezelfde manier als in het voorbeeld krijg je:

De hoogte van de 'hele piramide' is dus 40. Ga dat na! Je krijgt dan:

40/10=(40-h)/z
40ˇz=10(40-h)
z=10-1/4h

PQ=20-1/2h

dit snap ik niet, de tekening hierboven had ik zelf ook al gemaakt ...

Céline
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 14 april 2009

Antwoord

q58983img1.gif

DMNT en DSQT zijn gelijkvormig omdat de overeenkomstige hoeken gelijk zijn. Dat betekent dat de overeenkomstige zijden een vaste verhouding hebben. Dat betekent dat de TM/MN=TS/SQ. 'Vroeger' zou je een verhoudingstabel gemaakt hebben. Meer moet het niet zijn.

Bedenk dat TS=40-h.

WvR
dinsdag 14 april 2009

 Re: Re: Re: Re: Ruimtelijk figuur2 

©2001-2024 WisFaq