Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 58976 

Re: Re: Ruimtelijk figuur2

Ik kom er toch niet helemaal uit:

kleine piramide = grote piramide
h/15 = 10+h/20

20h = 15(10+h)
20h = 150 + 15h
5h = 150
h = 150/5 = 30

dus de hoogte van de grote piramide is 30, dat had ik nog begrepen. maar dan snap ik de tekening die je maakt niet meer. waarom is de onderkant gelijk aan 10? ik dacht dat dat dan 20 moest zijn ...

Céline
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 14 april 2009

Antwoord

De hoogte van de 'complete piramide' is 40. Ik weet niet wat je allemaal doet, maar misschien helpt deze tekening:

q58980img1.gif

Mijn berekeningen doe ik in driehoek MNT. Dat is wel een goede gewoonte. Maak tekenigen en maak bij berekeningen in ruimtelijke figuren altijd schetsen van de vlakke figuren waar je iets mee wilt. Probeer de tekeningen ook nog een beetje te laten kloppen. Je komt dan niet voor verrassingen te staan en je begrijpt dan misschien ook wat je nu eigenlijk aan het doen bent.

WvR
dinsdag 14 april 2009

 Re: Re: Re: Ruimtelijk figuur2 

©2001-2024 WisFaq