Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 58945 

Re: Baansnelheid

zelfde vraag, maar nu voor dx/dt

dx/dt = -2sint + 2sin2t
= -2(sint - sin2t)
= -2(2sin(-1/2t)cos(1/1/2t))
= -4sint(-1/2t)cos(1/1/2t)

antwoordenboek:
2 ˇ 2cos1/5tsin0,5t

weer fout in het antwoordenboek?

Céline
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 13 april 2009

Antwoord

Het antwoordenboek heeft het hier goed: 2ˇ2=4 en -sin(-1/2t)=sin(1/2t). Ik zou oppassen met iets als 1/1/2 opschrijven, je bedoelt waarschijnlijk anderhalf; ik zou dan 3/2 of 1.5 schrijven, ik neem aan dat het boek ook cos(1.5t) had.

kphart
dinsdag 14 april 2009

 Re: Re: Baansnelheid 

©2001-2024 WisFaq