Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 58938 

Re: Baansnelheid

Ik snap dit inderdaad niet, welke theorie hoort hierbij?

Céline
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 12 april 2009

Antwoord

Helemaal geen diepzinnige theorie.
In Baansnelheid hebben we gevonden v=Ö36sin2t=6Ösin2(t).
Als je het leuk vind kun je dit ook schrijven als 6|sin(t)| maar nodig is het niet om deze vraag op te lossen.

Om te beginnen werd je gevraagd met een plot te maken van v.
Laten we eens naar die grafiek kijken
q58940img1.gif
Het lijkt er heel erg op dat het maximum van v gelijk is aan 6.
Dat is ook zo.
Ga maar na:
Je weet dat sin(t) tussen -1 en 1 ligt.
Het kwadraat van sin(t) ligt dus tussen 0 en 1.
Daar de wortel van ligt dus ook tussen 0 en 1, en vermenigvuldigd met 6 ligt v dus tussen 0 en 6.
Nu willen we dus oplossen 6Ösin2(t)=6|sin(t)|=6.
Begrijp je nu dat dat zo is als sin(t)=1 of als sin(t)=-1??
Daarna zal het wel lukken om de bijbehorende punten te vinden denk ik.

hk
maandag 13 april 2009

 Re: Re: Baansnelheid 

©2001-2024 WisFaq