Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 47239 

Re: Afkoelingswet van Newton

Beste lezer,
Ik heb gekeken naar de som en ik vroeg mij waarom je niet gewoon de richtingscoefficient in punt t=20 pakt want, hier is T=160graden. Dit zou geven: (160-6)/20 = 7,7.
Hierna 160 invullen voor de kip. Ik kom op een ander antwoord uit, namelijk: 0,1925. Hoe komt dit? Is mijn aanpak verkeerd?
Mvg,
Hugo

Hugo
Student hbo - dinsdag 31 maart 2009

Antwoord

De richtingscoëfficiënt in (20,160) is geen 7,7 maar ongeveer 3,14. Wat jij doet is wel een hele grove benadering van de richtingscoëfficiënt in het punt (20,160):

q58853img1.gif

Het is dus niet zo gek om eerst de differentiaalvergelijking op te lossen en de waarde van c vast te stellen.

WvR
woensdag 1 april 2009

©2001-2024 WisFaq