Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 58762 

Re: Cournot

Dankjewel voor je reactie! Het is nu al een stuk duidelijker, alleen begrijp ik de laatste stap nog niet helemaal.

Q1 en Q2 geeft het Cournot evenwicht:bijv;2Q2=6-Q1=6-4+1/2Q2,waaruit volgt dat Q2=4/3 en Q1=10/3,zodat p=10-4/3-10/3=16/3.


Ik zie niet hoe je die 4/3 en 10/3 nu berekend. Met name het deel bijv;2Q2=6-Q1=6-4+1/2Q2 is voor mij onduidelijk.

ex.klu
Student universiteit - dinsdag 24 maart 2009

Antwoord

Dat gaat als volgt: Q1=4-1/2Q2 en Q2=3-1/2Q1 zijn twee lijnen.We berekenen het snijpunt van deze twee lijnen als volgt:Uit Q2=3-1/2Q1 volgt(beide leden met 2 vermenigvuldigen)2Q2=6-Q1.Nu in deze vergelijking invulen Q1=4-1/2Q2.Dit geeft:
2Q2=6-(4-1/2Q2)=2+1/2Q2,dus2Q2-1/2Q2=2®3/2Q2=2,zodat Q2=2*2/3=4/3.Substitutie van Q2=4/3 in Q1=4-1/2Q2 geeft Q1=4-1/2(4/3)=10/3.Hopelijk zo duidelijk.

kn
dinsdag 24 maart 2009

©2001-2024 WisFaq