Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Tweede afgeleide

f(x)=sin2x
f'(x)=2·sinx·cosx
f''(x)=2cos2x-sinx·cosx

dan loop ik vast

ivo
Student hbo - dinsdag 17 maart 2009

Antwoord

Beste Ivo,

Je tweede afgeleide is fout, maar je kan het jezelf ook gemakkelijker maken. De eerste afgeleide is immers 2.sin(x).cos(x), maar dat is ook sin(2x). Dit nogmaals afleiden levert de tweede afgeleide van sin2x, zonder dat je de productregel nodig hebt.

mvg,
Tom

td
dinsdag 17 maart 2009

 Re: Tweede afgeleide 
 Re: Tweede afgeleide 

©2001-2024 WisFaq