Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 58379 

Re: Vergelijkingen oplossen met 2 onbekenden

Ik heb een regelmatig 12-vlak met een ribbe van 6 en dan moet ik de ribbe van de nieuwe halfregelmatige veelvlak berekenen... en volgens mij is dit dan het enige wat ik weet...

mathil
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 18 februari 2009

Antwoord

Op Truncated Dodecahedron staat een berekening van de lengte van de zijden van de regelmatige tienhoek die je zo krijgt.

Ik zelf zou het zo doen:

q58390img1.gif

In driehoek ABC geldt de cosinusregel met ÐB=108°. Bovendien geldt x+2y=6. Als je dan nog weet dat cos(108°)=1/4-1/4Ö5 dan ben je er wel uit denk ik...

Helpt dat?

WvR
woensdag 18 februari 2009

©2001-2024 WisFaq