Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijkingen oplossen met 2 onbekenden

hoi ik heb een vraagje,
ik heb een vrij lastige berekening over zijden van een halfregelmatig veelvlak, en hierbij heb ik al een vergelijking gemaakt maar ik kan em niet verder oplossen.

ik had namelijk Ö(a2+b2)= c & 2c=6-a
dus dan is 2 * Ö(a2+b2)= 6-a
dan is Ö(a2+b2)= 3-0,5a
en dan kom ik niet verder... dit kan ik ook niet met de Gr omdat er 2 onbekenden zijn... kunnen jullie hiermee verder helpen?

mathil
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 17 februari 2009

Antwoord

Je hebt twee vergelijkingen met drie onbekenden. Oplossen gaat dan niet lukken. Welk probleem wil je precies oplossen? Mogelijk heb je nog een gegeven over het hoofd gezien?

WvR
woensdag 18 februari 2009

 Re: Vergelijkingen oplossen met 2 onbekenden 

©2001-2025 WisFaq