\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 53431 Re: Taylorreeks Hallo,De formule gaat zo: a0 + a1·x + a2·x2 + a3·x3 + ...maar tot hoever moet je dan doorgaan?Op Wikipedia ziet een Taylorreeks er heel anders uit (?)Groetjes Annemarie Annema Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 13 februari 2009 Antwoord Hoever moet je er mee doorgaan? Op je Wikipedia staat een somteken met n=0..oneindig. Oneindig ver dusOp Taylorreeks staat ook nog:Als voor het punt van ontwikkeling x0 = 0 gekozen wordt, heet de reeks ook wel een Maclaurin-reeks naar de Schotse wiskundige Colin Maclaurin. Strikt genomen stond en staat hier een bijzonder geval beschreven, maar maakt dat veel uit voor de 'essentie' van het verhaal? WvR donderdag 19 februari 2009 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo,De formule gaat zo: a0 + a1·x + a2·x2 + a3·x3 + ...maar tot hoever moet je dan doorgaan?Op Wikipedia ziet een Taylorreeks er heel anders uit (?)Groetjes Annemarie Annema Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 13 februari 2009
Annema Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 13 februari 2009
Hoever moet je er mee doorgaan? Op je Wikipedia staat een somteken met n=0..oneindig. Oneindig ver dusOp Taylorreeks staat ook nog:Als voor het punt van ontwikkeling x0 = 0 gekozen wordt, heet de reeks ook wel een Maclaurin-reeks naar de Schotse wiskundige Colin Maclaurin. Strikt genomen stond en staat hier een bijzonder geval beschreven, maar maakt dat veel uit voor de 'essentie' van het verhaal? WvR donderdag 19 februari 2009
Als voor het punt van ontwikkeling x0 = 0 gekozen wordt, heet de reeks ook wel een Maclaurin-reeks naar de Schotse wiskundige Colin Maclaurin.
WvR donderdag 19 februari 2009
©2001-2024 WisFaq