Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 58238 

Re: Bepaal coeffcient met binomium van newton

Beste Tom bedankt voor de toelichting.
Als ik je antwoord juist heb geïnterpreteerd dan is de uitkomt van de afzonderlijke sommen: 35 (N over K) x3 (x n - k)en 81 (b k). Is het coeffcient dan 35 + 81? M.a.w hoe moet ik mijn antwoord formuleren?

Nogmaals bedankt,

Battler

battle
Student hbo - donderdag 5 februari 2009

Antwoord

Beste Battler,

In de term met k = 4 zorgt x7-k precies voor de gezochte x3, dus de andere factoren zorgen voor de coëfficiënt hiervan. Dat is het product van die combinatie (35) met 34 = 81, dus de coëfficiënt van x3 is 35·81 = ... en niet 35+81, in die formule worden die drie factoren toch vermenigvuldigd?

mvg,
Tom

td
donderdag 5 februari 2009

©2001-2024 WisFaq