Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bepaal coeffcient met binomium van newton

De vraag: Bepaal de coefficient van x3 in de ontwikkeling van (x + 3)7 met behulp van het binomium van Newton.

Nu lijkt me dat in de formule (a + b)n
a = x
b = 3
n = 7

Moet ik dan net zolang door rekenen tot dat x bij mij x
3 is? In de formule staat a n - k.
7 - 4 = 3. Dus ik moet van K = 0 tot k = 4 bereken?

battle
Student hbo - donderdag 5 februari 2009

Antwoord

Beste Battler,

De formule in het algemeen:

q58238img1.gif

Dan vervangen door de waarden uit jouw opgave:

q58238img2.gif

Nu zie je inderdaad dat x3 voorkomt wanneer n-k = 4 of hier met n = 7 dus voor k = 4. De enige k-waarde die dus aanleiding geeft tot een term in x3, is die met k = 4. Je hoeft dus ook alleen de coëfficiënt van die term te bepalen, niet van alles van 0 tot en met 4.

mvg,
Tom

td
donderdag 5 februari 2009

 Re: Bepaal coeffcient met binomium van newton 
 Re: Bepaal coeffcient met binomium van newton 

©2001-2024 WisFaq