Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Homogene oplossing van een DV

Vorig jaar heb ik differentiaal vergelijkingen met succes afgetoetst. Nu krijgen we opnieuw met differentiaal vergelijkingen te maken bij toegepaste wiskunde. Ik ben er weer eens aan begonnen maar tgaat nog een beetje moeizaam. 1 ding waar ik niet uitkom (en wat ik voorheen helemaal op kon schrijven) is het volgende:

Gegeven:
Y'+2Y=t2

Hiervan wil ik eerst de homogene oplossing bepalen (het inschakel verschijnsel) ik weet dat hier uit moet komen C·e-2t .
Ik weet alleen niet meer hoe ik voorheen aan deze uitkomst gekomen ben. (uitschrijven)

Zou u eens willen helpen?

groet
Edwin

Edwin
Student hbo - donderdag 5 februari 2009

Antwoord

Edwin,
Dat gaat als volgt:Uit dY/dt+2Y=0 volgt dY/Y=-2dt.Nu integratie van beide leden geeft:lnY=-2t+C, en je bent er bijna.

kn
donderdag 5 februari 2009

 Re: Homogene oplossing van een DV 

©2001-2024 WisFaq