Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 21971 

Re: Re: Exponentieel

hoi,
de uitleg over de definitie voor de functies y=2x en y=(1/3)x snap ik,
alleen u zegt op het eind: "Daarom sluiten we negatieve waarden voor g uit." waarom?, omdat bij het voorbeeld -4 hij niet gedefineerd is?
(hoever ik ben gekomen) je krijgt bij g=-2 voor alle x vanaf 0 met stapjes van (1/3) een antwoord dus is hij gedefineerd..
echter is het ook bij heel veel niet..
maar dat betekend dat hij tog wel een negatieve waarde van g kan hebben die alleen een gatenkaas zal worden met het bereik ervan... hoe zit dit!?, en hoe zal de functie er uit zien?!? kan hij dan alleen gedefineerd worden met reele getallen met sommige andere getallen als uitzondering?

hopelijk is mijn vraag een beetje duidelijk :p

Ewoud
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 4 februari 2009

Antwoord

Men definieert de exponentiële functie als een functie die een beeld heeft voor alle waarden van x, dus voor x gaande van -¥ tot +¥, zonder dat er een gatenkaas, zoals jij dat noemt, ontstaat.
Daarom moet men g positief nemen, want als g negatief is ontstaat een gatenkaas, wat men wil vermijden.

LL
woensdag 4 februari 2009

 Re: Re: Re: Exponentieel 

©2001-2024 WisFaq