Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 58200 

Re: Twee punten berekenen

Zie mijn fout niet voor A.
Heb de vgl geschreven als (x-3/2)/1=y/2=(z+1/2)/3
Zo is toch een pun t van deze rechte ( 3/2,0,-1/2) en de richting (1,2,3) en ziet een punt van deze rechte eruit als x=3/2+k; y= 2k en z=-1/2+3k

Hb dan dat stelsel met 3 vgln opgelost maar vind inderdaad k=-1/30,q=1/5 en r = -1/5 en dus A(22/15,-1/15,-3/15) en B(5/3,-7/15,-1/5) maar B-A is geen veemlvoud van (1,6,2) waar zit mijn fout?

Vannes
3de graad ASO - maandag 2 februari 2009

Antwoord

Bij die coordinaten heb ik inderdaad zelf een ongelofelijke fout gemaakt, sorry

Het stelsel op zich eist dat B-A een veelvoud moet zijn van (1,6,2), dus als dat uiteindelijk niet zo blijkt kan je enkel een rekenfout hebben gemaakt, ofwel bij het opstellen van het stelsel, ofwel bij het oplossen ervan.

Ik kom uit op k=1/2, r=1/3, q=1/3.

cl
maandag 2 februari 2009

©2001-2024 WisFaq