Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 58066 

Re: Vergelijking oplossen

Bedankt voor de snelle reactie, is dit verder ook nog uit te werken tot een vorm van x = .. en y = .. ?

x en y stellen hier lambda en mu voor; de oorspronkelijke vraag was:

Amanda assembles computers at her workstation. On average there are 47 computers in the system (waiting plus being assembled by Amanda). Assume that the number of arriving computers is distributed according to a Poisson distribution and that the time Amanda needs for assembling a computer is negative exponentially distributed. What is the probability that the number of computers in the system is less than or equal to 41 at an arbitrary point in time?

gr, Martin

Martin
Student universiteit - zaterdag 24 januari 2009

Antwoord

Je kunt hier geen vaste oplossing voor x en y geven.
Je hebt één vergelijking en twee onbekenden.
Eén onbekende is dan een nevenonbekende, die vrij mag gekozen worden of afhangt van nog een andere parameter.
De tweede onbekende wordt dan berekend in functie van de nevenonbekende.
Bv. Stel (nevenonbekende) x=96, dan y=94

LL
zaterdag 24 januari 2009

 Re: Re: Vergelijking oplossen 

©2001-2024 WisFaq