Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vinden van afgeleide

Hallo,

Hoe vind je de afgeleide van: x= x ln x2

Anne
Student universiteit - vrijdag 9 januari 2009

Antwoord

Beste Anne,

Bedoel je niet y = x.ln(x2), of f(x) = ...?

Het is ook niet duidelijk of het ln(x2) of ln(x)2 is...

In elk geval zal je de productregel moeten gebruiken, zie daar alvast voor uitleg en voorbeelden. Misschien geraak je er zo aan uit, anders reageer je maar even met een verduidelijking van de opgave en je poging tot dusver.

mvg,
Tom

td
vrijdag 9 januari 2009

 Re: Vinden van afgeleide 

©2001-2024 WisFaq