Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Complexe functie

Ik heb volgende opgave voor mij:
welke grafiek wordt beschreven door f(t) = (3t + 4) + i(t - 6) in het interval 0t1
Hoe los je deze op? Ik dacht te zetten x = 3t + 4 en y = t - 6, en zou dan zo bekomen tot y = (1/3)x - 22/3
Een volgende vraag verloopt dan omgekeerd: zoek de functie f(t) die de volgende grafiek beschrijft: y = 4x3 + 1
Het gaat dus om het kunnen tekenen van complexe functies waarvan zowel reeel als imaginair deel op zich een functie zijn van een veranderlijke...

Alvast bedankt!

Babs
Student universiteit België - dinsdag 6 januari 2009

Antwoord

Jouw oplossing voor y(x) lijkt me helemaal goed. Als je ze allebei tekent, dan zul je zien dat ze hetzelfde geven.

Wat betreft de gezochte functie voor f(t). Dat is eigenlijk nog makkelijker. Wat dacht je van x(t)=t? Dan kun je y(t) eenvoudig bepalen! (Eigenlijk kun je voor x(t) een heleboel mogelijkheden bedenken). Succes!

Bernhard
donderdag 8 januari 2009

©2001-2024 WisFaq