Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 57742 

Re: Re: Re: Eigenvector

Oke ik ben een stap verder. Ik heb nu de volgende vergelijkingen:
3x1 = -13x2
11x2 = 3x3

Maar hoe schrijf je zoiets naar een vector?

Bedankt!

Piet
Student hbo - zaterdag 3 januari 2009

Antwoord

Eerst en vooral, we krijgen je reacties wel, die hoef je echt geen drie keer te posten (dat gold ook al voor je vragen). Dus ook als je niet meteen reactie krijgt, we doen dit tenslotte allemaal voor de lol.

Ik heb al gezegd: stel een onbekende naar keuze voor door een reele parameter, bijvoorbeeld x3=t. Wat zijn x1 en x2 dan? Vergewis je nu dat de oplossingen een willekeurig veelvoud zijn van een bepaalde vector, die dan dienst doet als zogenaamde eigenvector.

cl
zondag 4 januari 2009

©2001-2024 WisFaq