Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 57741 

Re: Re: Eigenvector

Dat begrijp ik ;-)

De uitwerking die ik heb:

Invullen van de lambda waarde geeft de volgende matrix:

(3 2 3)
(2 5 1)
(3 2 3)

Na vegen kom ik niet verder dan:

(-3 -13 0 )
( 2 5 1 )
( 0 0 0 )

Maar de stap van deze matrix naar een vector, zou ik niet weten hoe ik die moet maken.

-3x1 = 13x2
2x1 + 5x2 + x3 = 0 maar dan??

Groetjes

Piet
Student hbo - zaterdag 3 januari 2009

Antwoord

In dat laatste stelsel zit duidelijk een onbekende te veel. Kies er een en stel 'm voor door "t". Los nu de andere onbekenden op, uiteraard in functie van t. Uiteindelijk bekom je dat (x1,x2,x3) = t(a,b,c). De vector (a,b,c) is dan de/een eigenvector die behoort bij lambda=2.

cl
zaterdag 3 januari 2009

 Re: Re: Re: Eigenvector 

©2001-2025 WisFaq