\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 57606 Re: Maclaurin reeks Ja, dat ziet er aannemelijk uit maar... cos(x)=2cos2(x/2)-1 cos(x)/2=cos2(x/2)-1 wordt dat niet: cos(x)/2+1=cos2(x/2) Ik zie in 1/2(1+cosx) die 1/2(1+...) niet de +1 valt toch buiten de deling of niet? B Student universiteit - maandag 22 december 2008 Antwoord Beste B, Vertrekkend van: 2.cos2(x/2)-1 = cos(x) 2.cos2(x/2) = cos(x)+1 Nu moet je beide leden delen door 2: cos2(x/2) = (cos(x)+1)/2 mvg, Tom td maandag 22 december 2008 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Ja, dat ziet er aannemelijk uit maar... cos(x)=2cos2(x/2)-1 cos(x)/2=cos2(x/2)-1 wordt dat niet: cos(x)/2+1=cos2(x/2) Ik zie in 1/2(1+cosx) die 1/2(1+...) niet de +1 valt toch buiten de deling of niet? B Student universiteit - maandag 22 december 2008
B Student universiteit - maandag 22 december 2008
Beste B, Vertrekkend van: 2.cos2(x/2)-1 = cos(x) 2.cos2(x/2) = cos(x)+1 Nu moet je beide leden delen door 2: cos2(x/2) = (cos(x)+1)/2 mvg, Tom td maandag 22 december 2008
td maandag 22 december 2008
©2001-2025 WisFaq