Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 57519 

Re: Bepaal parameters mu en sigma van een normaalverdeling

Maar hoe kan ik dan sigma vinden met de gegeven waarden?is de 2de P(x27) van belang?

D.E.
Student universiteit - donderdag 11 december 2008

Antwoord

Er staat een linkje naar een voorbeeld bij toch?

Gegeven m=25 en P(X27)=0,8413. Bereken z zodat F(z)=0,8413 en dan invullen in de formule van de standaardnormale verdeling. Het blijkt dat z1, dus de standaarddeviatie is 2.

Dat had je al kunnen zien als je de 'vuistregels' gebruikt, dus eigenlijk had je 't 'gewoon' kunnen zien...

Zie 4. Normale verdeling.

WvR
donderdag 11 december 2008

©2001-2024 WisFaq