Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bepaal parameters mu en sigma van een normaalverdeling

Normaal verdeling met parameters mu en sigma van verdeling X. Wij weten dat P(x25)=0,5 en P(x27)=0,8413. Bepaal parameters mu en sigma van verdeling X. Bepaal P(x27) en P(x23).

D.E.
Student universiteit - donderdag 11 december 2008

Antwoord

1.
Uit P(X25)=0,5 kan je concluderen dat m=25.

2.
Zoek s zodat P(X27)=0,8413.
Zie daarvoor bijvoorbeeld Hoe bereken je de onbekende standaarddeviatie?.

Zou het dan lukken?

WvR
donderdag 11 december 2008

 Re: Bepaal parameters mu en sigma van een normaalverdeling 

©2001-2024 WisFaq