Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 57478 

Re: Rationele functie

De eerste stap snap ik maar dan begrijp ik niet hoe je op die antwoorden komt.. Ik heb zelf in de teller staan:
At2+2At+2A+Bt2-Bt+Ct-C = 1
dan heb ik: 2A - C = 1
A+B = 0 en
2A - B + C =0
Maar hoe moet ik dan verder? Of is dit niet goed?

Lilian
Student universiteit - maandag 8 december 2008

Antwoord

Ja.
,dat is okay.Nu oplossen.A+B=0 geeft B=-A.Invullen in 2A-B+C=0 geeft
3A+C=0.Deze optellen bij 2A-C=1 geeft 5A=1.Enz.
Zie Breuksplitsen

kn
maandag 8 december 2008

©2001-2025 WisFaq