Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 57243 

Re: Re: Vergelijking oplossen

tot zover snap ik het helemaal...
maar nu het antwoord :
x = log(3/2 - 1/2Ö5) / log(2)
of
x = log(3/2 + 1/2Ö5) / log(2)
ik snap niet hoe ik daar moet komen...

Sedeci
Iets anders - zaterdag 22 november 2008

Antwoord

Als y=11/2±1/2Ö5 (ik neem dat dat wel lukt!) en y=2x dan is is x=2log(y) of x=log(y)/log(2). Toch?

WvR
zaterdag 22 november 2008

©2001-2024 WisFaq