Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 57234 

Re: Re: Arctangens

ok maar dan deel je eigenlijk door nul. nu doe je dat ook bij 0,5 pi. want tanges 0,5 pi = sin 0,5 pi / cos 0,5 pi en laatste is nul dus gaat het niet.

(x+1/x) / 1- x*(1/x)= ( x + 1/x) / 1- x/x en x/x is altijd 1. x = 0 mag niet. maar 1-1 is ook altijd 0 dus deel je toch door nul. moet ik hier dan uit concluderen dathet om o,5 pi gaat?? mag dat zomaar dan. ?

jan
Student hbo - vrijdag 21 november 2008

Antwoord

Met een kleine argumentatie wel: de noemer is nul, dus cos(x+1/x)=0 en dat betekent de hoek x+1/x recht is.

kphart
zondag 23 november 2008

©2001-2024 WisFaq