Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 57232 

Re: Arcentanges

precies, dat is nu het probleem. bovenstaand had ik al, maar hoe stop ik dat dan in de formule. tang p = x maar dat is niet hetzelfde als arctang x want dat is p. dus ik moet dan toch een p hebben waarvoor geld tang p = arctang x of zo. kortom hoe stop ik dat in de formule?? wil je dit aub voor doen. bij voorbaat dank.

jan
Student hbo - vrijdag 21 november 2008

Antwoord

Nee tan(p)=x en p=arctan(x) zijn gelijkwaardig.
Na invullen krijg je links (tan(arctan(x)+arctan(1/x)) en rechts (x+1/x)/(1-x*1/x).

kphart
vrijdag 21 november 2008

 Re: Re: Arctangens 

©2001-2024 WisFaq