Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 57178 

Re: Impliciet differentieren

x-y+3xy=2
-y+3xy=2-x
3xy=y+2-x
y= y+2-x
-----
3x
y= 1/3yx +2/3x -1/3
Nu heb je nog steeds y aan beide kanten, waar gaat het mis?

Studen
Student universiteit - zondag 16 november 2008

Antwoord

Beste Niels,

Laat alle termen met een y links en breng de rest rechts. Breng dan links de factor y buiten haakjes. Je kan y nu afzonderen door beide leden te delen door de coëfficiënt van y.

mvg,
Tom

td
zondag 16 november 2008

©2001-2024 WisFaq