Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Impliciet differentieren

Impliciet differentieren naar x:
x-y+3xy=2
1-y'+3y+3xy'=0
-y'+3xy'=-3y-1
y'-3xy'=3y+1
y'=3y+1
-----
1-3x
Maar nu gaat het boek een stap verder die ik niet begrijp:
y'= -5/(1-3x)2
Kan iemand mij uitleggen wat er gedaan wordt?
alvast bedankt

Studen
Student universiteit - zondag 16 november 2008

Antwoord

Beste Student,

De oorspronkelijke vergelijking kan je oplossen naar y zodat je enkel een uitdrukking in functie van x krijgt. De y in je afgeleide kan je dan door deze uitdrukking vervangen zodat ook de afgeleide alleen in functie van x staat.

mvg,
Tom

td
zondag 16 november 2008

 Re: Impliciet differentieren 

©2001-2024 WisFaq