Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 57095 

Re: Vergelijking

dank voor je uitwerking maar het is 0,5*X (of 0,5X)
[((2,2*1400)/12)*((1-(700/(0,5*X))]+134=250.
Denk wel: je moet eerste gedeelte met tweede gedeelte vermenigvuldigen. 1e:((2,2*1400)/12) vermenigvuldigen met ((1-(700/(0,5*X).
maar ik kom er helaas na -tig A-tjes niet uit.
wie heeft er nog tips.

jeroen
Leerling mbo - zondag 9 november 2008

Antwoord

Veel verandert er dan niet.
1) Het eerste stuk tussen haakjes is nog steeds gelijk aan 256,67
2) het volgende deel is blijkbaar te lezen als (1 - 1400/X)
3) Verder geen wijzigingen, dus na verplaatsing van het getal 134 en deling door 256,67, wordt het nu 1 - 1400/X = 0,45 en dan kom ik op X = 9,88.

MBL
maandag 10 november 2008

©2001-2024 WisFaq