Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking

ik kom uit een berekening niet uit.
Het gaat als volgt:
[((2,2*1400)/12)*((1-(700/0,5*X))]+134=250
Wie kan mij helpen met uitkomst stap voor stap. ben al langer bezig maar krijg het niet voor elkaar. uikomst (x)is ongeveer 480.

jeroen
Leerling mbo - zondag 9 november 2008

Antwoord

1) (2,2*1400)/12 = 256,67
2) Het is onduidelijk hoe het stukje 700/0,5*X gelezen moet worden.
Als ik aanneem dat de letter X los van de getallen staat, dan staat er
niets anders dan 1400*X (want 700/0,5 = 1400).
Het deel van je opgave waar dit staat is dan 1 - 1400*X
3) De opgave ziet er nu als volgt uit: 256,67 * (1 - 1400X) + 134 = 250.
4) Verplaats het getal 134 naar het rechterlid: 256,67 * (1 - 1400X) = 116.
5) Deel links en rechts door 256,67 waarna je overhoudt 1 - 1400X = 0,45.
6) Los ten slotte 1400X = 0,55 op maar dat wordt niet ongeveer 480).

MBL

MBL
zondag 9 november 2008

 Re: Vergelijking 

©2001-2024 WisFaq