Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 56758 

Re: Re: Vergelijkingen van rechten

hoi,
klopt dat dan dat ik dan uit kom voor r:1/3 voor k:1/3 en voor s:4/3?
normaal zou ik moeten uitkomen(r=-3 k= -1/2 en voor s=-1
als punten dan L(-2;-1/2;-1) en M(1;-1/2;2) hoe kom ik daar aan?
ik weet het echt niet meer zo goed
alvast bedankt
groetjes yan

yan
3de graad ASO - vrijdag 17 oktober 2008

Antwoord

De oplossingen voor r=1/3 en k=1/3 zijn juist.

Je aangehaalde punten L en M kloppen niet.

Voor het punt L krijg je :
x = 4r+1 = 7/3
y = r = 1/3
z = 2r = 2/3
Dus L(7/3,1/3,2/3)

Zo krijg je voor M:
M(1,1/3,2)

Je kunt nagaan dat L Î l , M Î m
en dat de richtvector van de rechte door L en M een veelvoud is van (1,0,-1)

LL
vrijdag 17 oktober 2008

©2001-2024 WisFaq