Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 56756 

Re: Vergelijkingen van rechten

hoi meneer of mevrouw,
ok ik heb die punt van L (4r+1... gevonden) is dat voor M dan (1;k;2)?
dan geraak ik weer niet verder :$
zou u nog iets concreter kunnen zijn bij het volgende of niet?
alvast erg bedankt
groetjes yan

yan
3de graad ASO - donderdag 16 oktober 2008

Antwoord

Stel deze punten L en M voor als vectoren, dan moet de vector (L-M) een veelvoud zijn van een richtvector van rechte p.
Ieder veelvoud van P(1,0,-1) is een richtvector van rechte p.
Stel nu vectorieel : L - M = t.P
Dus :
4r+1 - 1 = t
r - k = 0
2r - 2 = -t

Hieruit kun je r,k en t berekenen.
Met r ken je de coördinaat van L
Met k ken je de coördinaat van M

Lukt het zo?

LL
donderdag 16 oktober 2008

 Re: Re: Vergelijkingen van rechten 

©2001-2024 WisFaq