\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 56709 Re: Re: Term 1 van rekenkundige rij berekenen Ik snap het niet helemaal goed,maar ik heb het geprobeerd. Ik ben uitgekomen op -4 ,klopt dat? Kendri Leerling mbo - donderdag 9 oktober 2008 Antwoord De algemene term van een RR heb je ZEKER in de les gezien: tn = t1 + (n-1)v. Zo worden de gegevens 4t1 + 12v = 36 4t1 + 16v = 52 Trek die van elkaar af en je bekomt 4v=16 of v=4. Zo is 4t1 = 36-48 = -12 dus t1=-3. cl donderdag 9 oktober 2008 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik snap het niet helemaal goed,maar ik heb het geprobeerd. Ik ben uitgekomen op -4 ,klopt dat? Kendri Leerling mbo - donderdag 9 oktober 2008
Kendri Leerling mbo - donderdag 9 oktober 2008
De algemene term van een RR heb je ZEKER in de les gezien: tn = t1 + (n-1)v. Zo worden de gegevens 4t1 + 12v = 36 4t1 + 16v = 52 Trek die van elkaar af en je bekomt 4v=16 of v=4. Zo is 4t1 = 36-48 = -12 dus t1=-3. cl donderdag 9 oktober 2008
cl donderdag 9 oktober 2008
©2001-2025 WisFaq