Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 56636 

Re: Re: Toepassen van de centrale limietstelling

beste wisfaq,

Ben denk ik snel geweest met het opschrijven van de formule:
Ön * {(A/n)-m}/s
met gegeven parameters N=100 en A=60 en m=s=1/2
Ö100 * {(60/100)-1/2}/(1/2)=10*0,1/0,5 = 2
P(Z2)

ik kan niet controleren of dit ook geldt voor bijv.N=300 omdat ik geen voorbeelden waarbij N een andere waarde dan 100 aanneemt.

klopt dit ook voor andere waarden van N?

carlos
Student universiteit - donderdag 2 oktober 2008

Antwoord

Carlos,
De formule is nu juist, dus geldt voor alle N.

kn
donderdag 2 oktober 2008

©2001-2025 WisFaq