Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 56634 

Re: Toepassen van de centrale limietstelling

Beste wisfaq,
De formule wat ik toepas is eigenlijk hetzelfde ik heb alleen boven en onder door Ön delent zodat
P(Ön· (S(n)-m)/s). dit betekent dus dat
voor voor grote n de P(S9n)a)benadert kan worden door
P(aÖn· (S(n)-m)/s).

zo kunnen we P(S9n)60)benaderen?
maar hoe kunnen we P(S9n)[]60)benaderen?


mvg,

Carlos

carlos
Student universiteit - donderdag 2 oktober 2008

Antwoord

Carlos,
Wat jij opschrijft is niet correct:Neem een voorbeeld: N=100,A=60 en hier is m=s=1/2.Dan wordt de P(S(100)60) benaderd door
P(Z(60-50)2/10)=P(Z2).Verder is P(S(100)60)1-P(S(100)60).

kn
donderdag 2 oktober 2008

 Re: Re: Toepassen van de centrale limietstelling 

©2001-2025 WisFaq