Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integraal met wortels

In mijn wiskundeboek staat deze integraal:
( [(x3)-(2x2)]/(2x) ) dx

met als oplossing :x2/(22) - [(62)/(72)]x * 6x + c

Hoe komen ze daarbij ???

JP
3de graad ASO - vrijdag 29 november 2002

Antwoord

Hoi,

Op het eerste zicht niet zo evident... Je hebt x1/3 en x1/2. Om dit 'wortelvrij' te maken kunnen we proberen met t=x1/6. Dan is x=t6 en dx=6t5dt. Je moet dan wat met wortels rekenen, maar uiteindelijk vind je een eenvoudig integraal in t.
Hiermee vind je het dan wel...

Groetjes,
Johan

andros
vrijdag 29 november 2002

©2001-2025 WisFaq