Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Ingeklede vergelijking

Een hond vervolgt een haas.Deze is 60 sprongen voor en maakt 6 sprongen tegen de hond 5;doch 9 hazesprongen zijn even groot als 6 hondesprongen.Hoeveel sprongen moet de hond doen om de haas te pakken?
Opl:6y+60=5x
9y=6x
x=60 en y=40
Vraag: Is deze oplossing juist?

piet
Leerling mbo - zaterdag 2 augustus 2008

Antwoord

Wat stellen x en y voor in jouw poging tot oplossing?

cl
zondag 3 augustus 2008

 Re: Ingeklede vergelijking 

©2001-2024 WisFaq