Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integraal omwentelingsoppervlak

Hallo,

Ik moet het opppervlak berekenen als je de grafiek van ((x3+(3/x))/6 om de x-as draait op het interval van x=1 tot x=3. Ik krijg dan de volgende integraal:

2pò((x3+(3/x))/6)(Ö(1+((3x-3/x2)/6)2) dx
en heb dit vereenvoudigt tot
1/3pò(x3+(3/x))Ö(1+((x-(1/x2))/2)2)dx maar weet niet hoe ik deze integraal nu moet oplossen.

Alvast bedankt

Tine A
Student universiteit - vrijdag 1 augustus 2008

Antwoord

als je het omwentelingslichaam van een functie y=f(x) om de x-as wilt berekenen op het interval a,b dan gaat dat met:

I = p·aòby2.dx

Zou je hiermee verder kunnen komen?

groeten,

martijn

mg
vrijdag 1 augustus 2008

 Re: Integraal omwentelingsoppervlak 

©2001-2024 WisFaq