Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 56164 

Re: Integreren van een goniometrische functie

Hallo,

Ik heb bij 3) y=t2 gebruikt en krijg dan de volgende integraal: 1/2ò1/(Ö(1-t2)) dt, maar ik zie niet hoe ik deze met partieel integreren op kan lossen.

Tine A
Student universiteit - donderdag 31 juli 2008

Antwoord

Beste Tine,

We zitten dus met:

1/2 Öy/Ö(1-y)

Neem Öy = t, dus y = t2 en dy/dt = 2t zodat:

1/2 t/Ö(1-t2) 2t dt = t2/Ö(1-t2)

Jij hebt die t2 niet in de teller? Nu partiële integratie.
Neem f(t) = t en g'(t) = t/Ö(1-t2), zodat g(t) = ...

mvg,
Tom

td
donderdag 31 juli 2008

©2001-2025 WisFaq